SEPARE OD BLIZU

O piškotkih

Okus osebno

Separe se rada pohvali z izborom udarnih krožnikov, kot so tuna steak na mladi špinači, fini rezanci z divjačinskim ragujem in črna sipina rižota. Izjemno pripravi vrsto svežih brezglutenskih testenin, pirine ali sojine z recimo beluši in škampi.

Vsak dan Separe preseneti s kakšno svežo ribo. Prav nikoli ne pozabi na vegane in druge njim podobne, ki se ogibajo čemu ali vsemu živalskega izvora. Obratno, za mesojedce poskrbi s pljučnimi medaljoni v različnih omakah, divjačino ali florentinci.

Vedno obožuje prigrizke ob vinu (najboljšemu iz vinarne Cigoj), servira domače salame, pršut, ravno pripravljeno pašteto z medom in tartufato, govejo taljato na še toplem kruhu, morda nanj namaže domač bakalar, z wasabijem podžgan tunin tatar ali pa kar guacamole.

Sladice obožuje, posebno domačo jabolčno pito z vanilijevo kremo in cimetovim sladoledom ali kavni crème brûlée z viskijevo peno.

Separe vedno ve kaj hoče. Vsak dan vam za kosilo natančno izbere en testeninski in en mesni meni. Pa vi? Veste kaj hoče ona?

10.jpg,5.jpg,8.jpg,12.jpg
Koprska c. 92
1000 Ljubljana
m. 040 55 11 55
e-mail: info@separe.si
facebook
doc2/